Premiär för ny sportvagn

Sportvagnsklubben Göteborg har fått en exklusiv inbjudan till visningen av en helt ny sportvagn, ny, men ändå med långa traditioner.

Det är en av världens största biltillverkare som tillsammans med den kinesiske chefsdesignern Zhàpiàn Piànjú, och deras egen raceravdelning tagit fram en sportbil med en helt ny, patenterad design av en högpresterande och energisnål motor.

Den nya modellen har fått namnet Tòyota Corona. Vi frågar chefsdesignern hur de vågar använda ett sådant namn i dessa tider.

– Den nya modellens kraftfulla motor gör den så snabb i accelerationen att vi inte kunde hitta något mer passande namn för att uttrycka dess snabbhet. Marknadsavdelningen tror också att bilen kommer att bli populär globalt.

Han berättar om den nya tekniken som används i motorn.

– Jag kan inte avslöja så mycket detaljer, men den baseras på en ny ventilstyrningsteknik, distributed integral vertical overhead camshaft (DIVOC) som ger den 1,9-liters raka V6:an tillsammans med liten elmotor på 20kV en enorm kraft vid alla varvtal.

Tekniska data

Kaross: 4-dörrars coupé/sedan-hybrid Förbrukning: 0,19 l/mile
Motor: 1,9-liters RV6 Koldioxidutsläpp: 87 gram/km (WLTP-korrelerade NECRO-siffror)
Växellåda: e-CVT Storlek: 465x179x144 cm (LxBxH)
Drivlina: hybrid Tjänstevikt: 1370-1430 kg (beroende på sportpaket)
Toppfart: ej uppgivet Pris: ej uppgivet
Acceleration: ej uppgivet  

Exklusiv visning

Sportvagnsklubben Göteborg har fått en unik inbjudan till en exklusiv visning av den nya sportbilen. Vi kommer att träffas i klubbhuset 23:e maj och deltagarantalet är begränsat till 50 personer, men detta kan ändras med kort varsel. Mer information och anmälan hittar du på länken nedanför. Missa inte detta tillfälle!

Anmälan till evenemanget (OBS! Begränsat antal platser)