Användning av kakor (cookies)

Sportvagnsklubbens Göteborgs (SVKG) webbplats använder kakor (eng. cookie). En kaka är en typ av textfil som sparas på besökarens dator när man besöker webbplatsen. Den används bland annat för att underlätta besökarens användning av webbplatsen.

På SVKGs webbplats finns två typer av kakor. Den ena typen, sessionskakor, lagras endast temporärt under besöket på webbplatsen. För att kunna använda våra tjänster på hemsidan måste besökaren tillåta användningen av sessionskakor. De används för att besökaren ska kunna utföra sina ärenden och försvinner när man loggar ut eller stänger webbläsaren. Om besökaren nekar användningen av sessionskakor innebär det att besökaren inte kan använda ehandelstjänsterna på vår webbplats.

Den andra typen av kakor, persistenta kakor, sparar en fil under en begränsad tid på besökarens dator. SVKG använder persistenta kakor för att följa besökarnas navigering på webbplatsen och för att samla in statistik i syfte att optimera och förbättra webbplatsen. En del av dessa persistenta kakor är så kallade tredjepartskakor från kortbetalningstjänster och trafikmätningsföretag som SVKG anlitar för olika funktioner på vår webbplats. Informationen används bland annat för att förbättra vår webbplats. Om besökaren inte samtycker till användningen av persistenta kakor kan besökaren göra inställningar via sin webbläsares säkerhetsinställningar. Besökaren kan neka användning av persistenta kakor utan att det påverkar funktionaliteten på webbplatsen.

Samtycke till användningen av kakor

Besökare på vår webbplats samtycker till att vi använder kakor genom att webbläsaren är inställd på att tillåta att kakor tas emot, och att man börjar navigera på webbplatsen.

Kakor som används och syftet med dessa

Namn Utgår Syfte/användning
nm_transient_id slutet av sessionen förbättra prestanda.
wordpress_logged_in_<id> slutet av sessionen hantering av inloggning och säkerhet.
wordpress_sec_<id>  slutet av sessionen hantering av inloggning och säkerhet.
wp-settings-1  omedelbart hantering av inställningar.
wp-settings-time-1  omedelbart  hantering av inställningar.
wp_woocommerce_session  efter 2 dagar  hantering av varukorg och ehandelsfunktioner.

Mer information om kakor som skapas och används av kortbetalningstjänten DIBS kan du hitta här: Användning av kakor i DIBS betalfönster (öppnas i nytt fönster).