Racing

Racingsektionen anordnar banträffar på ett antal motorbanor i vår geografiska närhet, samt en sommar- och en vintersprintcup bestående av flera deltävlingar.

Vi kör t ex på Falkenbergs motorbana vår och höst, fantastiska Rudskogen i början av april och i år även Knutstorp och Anderstorp under sommaren. Därutöver arrangerar klubben en välrenommerad Licenskurs/Testdag och Bankalaset med 60-minutes vid Kristi Himmelsfärd. Båda dessa dagar är förstås på sköna Kinnekulle Ring.

Sprintcuperna (vinter och sommar) består av två tävlingsserier i konbana med deltävlingar där vi korar gruppsegrare i flera klasser. Här kan man prova på att förbättra sin körskicklighet och mäta sig mot andra entusiastiska medlemmar och biltyper. Eventuellt blir det även i år en träningsdag i konbanekörning i april.

Försäkringar / licenser

SVKGs arrangemang körs i SMA:s regi. Det är av vikt att alla som ska deltaga löser sin försäkring själv INNAN ni kommer till start. Undantagen är Licenskurs och Testdag på Kinnekulle, vilka körs i SBF:s regi.

SMA Förarlicenser

Racingkommittén